1970 óta az épületgépészet élvonalában

Az alumínium radiátor útja a fűtésrendszerig

Az alumínium radiátor útja a fűtésrendszerig


exclusivo design logoval2A Fondital egyik legismertebb terméke a présöntött, tagosítható EXCLUSIVO alumínium radiátor. Több évtized alatt a Fondital a hagyományos méretű és kialakítású radiátorok fejlesztése mellett, a piaci és lakberendezési igényeket is figyelembe véve, akár 2000mm kötéstávú GARDA DUAL vagy klasszikus vintage stílusú MOOD radiátorokat is gyárt. Választékában megtalálható a szintén alumínium alapanyagú törülközőszárító radiátor, a COOL is.

Az Exclusivo présöntött, tagosítható alumínium radiátor 350, 500, 600, 700 és 800 mm-es kötési távolságokkal érhető el, ezáltal nemcsak a családi házak és társasházi lakások fűtési rendszereihez kiválóan használható, hanem a lakótelepi lakások régi fűtőtesteinek kiváltása során is.

A fűtőtest folyékony alumíniumként kezdi meg életét, majd öntőformába kerülve veszi fel jól ismert alakját. Egy öntőformában több tag is készül, melyeket aztán a gépsor elválasztja egymástól és lesorjázza. Az így megszülető tagok a mechanikus tisztítást követően egy kémiai úton történő felületkezelésen, illetve mosáson is átesnek.

 

exclusivo gyartas 1A Fondital Exclusivo radiátorok festési folyamatának kidolgozása során a korrózióvédelem, a hosszú élettartam, a magas minőség, és az esztétika egyaránt fontos szempont. A festék nemcsak a fém felületének elfedésére szolgál, hanem arra is, hogy megvédje a radiátort a korróziótól. A tökéletes eredmény elérése érdekében a Fondital Exclusivo radiátor a festés során két folyamaton megy keresztül: először az anaforézises eljárással történő felületkezelés, valamint az első festékréteg felvitele történik úgy, hogy a radiátorokat fürdőbe mártják. Így biztosítják, hogy a radiátor kívül és belül egyaránt 100 %-ig légzárványmentes festékréteget kapjon. Ezt követi a második festékréteg, melynek felvitele már porfújással történik.

 

A Fondital sokat tesz a környezetünkért, a fenntartható fejlődésért, hiszen a jövendő generációk igényeit, valamint a környezeti elhasználódást figyelembe véve hasznosítja újra az alumínium alapanyagot.

A gyártási folyamat közben folyamatos a minőség-ellenőrzés annak érdekében, hogy amikor a telepítés helyén kicsomagoljuk a fűtőtestet, egy tökéletes műszaki paraméterekkel rendelkező, hibátlan terméket szerelhessünk a falra.

A Fontidal Exclusivo radiátorok maximális üzemi nyomása 16 bar, a kiváló minőséget az is jelzi, hogy a gyártás során 24 bar-on vannak tesztelve, viszont a laboratóriumi vizsgálatok azt mutatták ki, hogy 60 bar nyomás szükséges ahhoz, hogy az anyag megrepedjen.

Nézze meg videónkon a Fondital gyárat belülről!

 

A Fondital Exclusivo műszaki paraméterei:

exclusivo gyartas 3

 

Oldal megosztása:

Cím:  1172 Budapest, Rétifarkas utca 7.
Telefon:  +36 1 254 0160
E-mail:  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Copyright © 2022. Minden jog fenntartva