1970 óta az épületgépészet élvonalában

Miért válasszam a Fonditalt?


Számunkra az elsődleges cél a felhasználó igényeinek kiszolgálása. Az igény lehet egyszerű, vagy bonyolult, sok időt igénylő, jöhet vállalkozástól, intézménytől, vagy magánszemélytől, nincs különbség. Célunk, hogy a berendezéseink és azok fejlesztései révén a felhasználóink elégedettek legyenek, kényelemben érezzék magukat, mert mi csak és kizárólag ebben az esetben mondhatjuk, hogy jó munkát végeztünk.

Olyan innovatív gyártóvá szeretnénk válni, amely hatékony és tartós termékekkel, valamint erős partnerkapcsolatokkal rendelkezik, gazdagítva gyökereinket és globális pozíciónkat.

Célunk a fűtési rendszereket és az autóipart egyaránt kiszolgáló vállalatként az, hogy magas minőségű termékeket gyártsunk a legújabb ipari technológiák alkalmazásával. Elkötelezettek vagyunk a hatékony működés, az energiafelhasználás minimalizálása, valamint a fenntartható, környezetbarát gyártási folyamatok előremozdítása terén. Emellett működési területünk szakértői, és hozzáadott értékekkel rendelkező képviselői kívánunk lenni.

 • A Fondital gázkészülék választéka kedvező megoldást biztosít a családi háztól a társasházakig vagy ipari létesítményeken át, a helyiségek egyedi fűtési kivitelére is. A Fondital gázüzemű berendezései a cégcsoport legújabb gyáregységében készülnek. A Fondital stratégiája, hogy ügyfelei részére magas műszaki színvonalú, könnyen kezelhető, esztétikus és megbízható gázkészülékeket tervezzen és gyártson. A folyamatos kutatás és fejlesztés eredményeként a gyár a legmagasabb minőségi követelménynek és minden érvényben lévő Európai Uniós szabványnak megfelel. A Fondital termékei innovatívak, tartós és masszív berendezések.

  A két fő cél: minőség, megbízhatóság

  A Fondital strapabíró és időtálló készülékei, csak és kizárólag kiváló minőségű alkatrészek felhasználásával készülnek. A könnyebb beazonosíthatóság folytán a főalkatrészek vonalkóddal vannak ellátva. A hosszú távú megbízhatóság fontos szempont, ezért nemcsak a készülékek fejlesztésekor kerül sor sokoldalú tesztelésre, hanem a sorozatgyártáskor is.

  A gyártási folyamat szigorú ellenőrzése az alábbiakból áll:

  • mielőtt a késztermék lekerülne a gyártósorról, feltöltik, nyomáspróbázzák, tesztelik, minden főalkatrészt kipróbálnak
  • a készüléket beszabályozzák a célországban használatos gáztípusra
  • optimalizálásra kerül a működésük
  • meghatározott időközönként a sorozatgyártásból kiemelnek egy-egy készüléket, melyeket a laborban tartós tesztnek vetnek alá.

  Mindezeknek köszönhetően a Fondital készülékek meghibásodási aránya 1% alatt van, így bátran mondhatjuk, hogy a legmegbízhatóbb készülékek közé tartozik.

  Kondenzációs technológia

  Környezetünk védelme és az energiatakarékos üzemeltetés érdekében a Fondital megalkotta a Condensing sorozatú fali gázkészülékeket (Antea, Formetera, Itaca, Giava, Madeira) fűtésre és használati meleg-víz készítésre. A kondenzációs technológia révén olyan magas hatásfok érhető el, amely a hagyományos gázkészülékek esetében nem valósítható meg, ezzel csökkentve mind a fűtési költséget, mind a szennyezőanyag kibocsátást.

  Kellemes meleg és ezzel együtt alacsony gázszámla nem elérhetetlen többé a Fondital kondenzációs technológia révén. A kondenzációs készülékek égésterében a fűtési igénynek megfelelően előkevert levegő-gáz keveréket égetünk el. A változó fordulatszámú ventilátornak köszönhetően a mindig csak annyi levegő keveredik a gázhoz, amennyi a gáz tökéletes égéséhez szükséges. A nagy hőátadó felülettel rendelkező rozsdamentes acél hőcserélőnek köszönhetően a lehető legtöbb hőt nyerjük ki a füstgázból, amely alacsony hőmérsékleten távozik a készülékből. Mindezeknek köszönhetően a Fondital kondenzációs készülékek kiemelkedő hatásfokkal működnek, miközben rendkívül alacsony a szennyezőanyag-kibocsátásuk.

  Miért előnyös a Fondital kazánok széles működési tartománya?

  Egy fűtési rendszer hatékonyságához nagyban hozzájárul az épület szigeteltsége és a nyílászárók jellege. Erre az elmúlt évek során egyre nagyobb figyelmet szokás fordítani, ami jó dolog, hiszen számottevően csökkenthető az épület hőigénye. Szorosan kapcsolódó, ám még kevés alkalommal említett tény, miszerint a fűtési szezonok egyre nagyobb arányban foglalják magukban az úgynevezett átmeneti/enyhébb időjárást, azaz egyre inkább híján vagyunk a kemény télnek – gondoljunk csak vissza az elmúlt néhány évre.

  E két tényező eredményeként a gázkazánoknak egyre többször, egyre hosszabb ideig kell alacsony teljesítményen működniük. Azzal, hogy a Fondital kondenzációs kazánok 1:9-es modulációval rendelkeznek, rendkívül nagy előnyt biztosítanak Önnek, hiszen egy 24 kW-os kazán akár 2,7 kW-on is képes működni.

  Nézze meg a Fondital gyár bemutatkozó videóját, melyben készülékek gyártásáról, a minőségi kivitelről, a gyár jelenéről és múltjáról is tájékozódhat! A videóban az alapanyag újrahasznosítástól kezdve a késztermék gyártásáig minden fázisba betekinthetünk, valamint a Fondital minőségi elveiről és gyártói szellemiségből is ízelítőt kaphatunk.

 • Miért válasszunk alumínium radiátort?

  A fűtéstechnikán belül a radiátorgyártásra tekint legmesszebbre a Fondital múltja. A több mint negyvenéves tapasztalat eredményeként Európa vezető alumínium radiátorgyárává nőtte ki magát. Palettáján mára számos különböző formavilágot képviselő alumínium radiátor található, amelyek közös vonása az alumínium alapanyagnak köszönhető magas komfortérzet.

  Az emelt hőteljesítménynek köszönhetően költséghatékonyan működtethető radiátorok nem csak esztétikus látványt nyújtanak, hanem maximális komfortot is biztosítnak – még alacsony hőmérsékletű fűtővíz esetén is.

  Főbb előnyök

  • 10 év garancia, Aleternum bevonat esetén 20 év
  • extrém teherbírás, kiváló minőség
  • nagy hőleadás, alacsony hőtehetetlenség
  • költséghatékony működés
  • a fűtés indításakor rendkívül gyorsan reagál és nagyon hamar felfűti a helyiséget
  • maximális komfortérzet
  • egyszerű rögzítési lehetőség
  • központi- és távfűtési rendszerek esetén egyaránt ideális
  • az alacsony hőmérséklettel üzemelő, modern fűtési rendszerek tökéletes hőleadói
  • 100%-ban újrahasznosítható alapanyagból készül
  • alumínium alapanyag – kis tömeg – egyszerű szállítás és szerelés
  • a tagosítható radiátorok gyárilag 3-tól 14 tagig vannak előreszerelve, de a tagok száma igény szerint csökkenthető, vagy növelhető 30 tagig
  • a tagosítható fűtőtestek beépített szelepes változatban is megvásárolhatóak
  • rendkívül széles paletta

  Öt lépés a minőségért

  A tagosítható alumínium radiátorok gyártásának folyamata öt fő lépésből tevődik össze:

  1. présöntés
  2. mechanikus tisztítás
  3. kémiai úton történő felületkezelés és mosás
  4. anforézises eljárással történő felületkezelés, majd az 1. réteg felvitele festékfürdőbe mártva
  5. festékréteg felvitele porfújással

  A Fondital tagosítható radiátorok fő előnye a korrózióállóság és a magas üzemi nyomás. A fűtőtestek 16 bar üzemi nyomásig használhatóak, a gyárban pedig minden radiátor 24 bar-on van nyomáspróbázva – repedési nyomás: 60 bar felett.

Megbízható termék és szolgáltatás, hosszú távra tervezve

Cím:  1172 Budapest, Rétifarkas utca 7.
Telefon:  +36 1 254 0160
E-mail:  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Copyright © 2022. Minden jog fenntartva