1970 óta az épületgépészet élvonalában

Tervezői tanácsadás


A Vivaco Épületgépészet teljes körű támogatását nyújt tervezők számára is. Legyen szó a tervezés során felmerülő, a projekt sajátosságaiból adódó információs tanácsadásról, termék- és rendszerspecifikus műszaki adatok biztosításáról, tervezői támogatásától vagy épp a tulajdonosok részére történő rendszerismertetésről. A tervezők munkáját a személyes- vagy telefonon történő egyeztetések mellett támogatjuk a BIM-hez alkalmazható anyagok rendelkezésre bocsátásával vagy a Fondital gázkazánokkal, konvektorokkal és megújuló energiás megoldásaikról szóló Rendszerkialakítási megoldások segédletünkkel.

BIM modellek

Egyetlen fejlesztés sem volt képes annyira megváltoztatni az építőipart, mint az épületinformáció- modellezés (röviden: BIM), amely rendkívül gyorsan teret nyert az építészeti, mérnöki és kivitelezési vállalkozásokban. A fejlődéssel történő lépéstartás mindig is fontos szempont volt a Fondital számára, ezért elkészítette 3D Revit modelljeit. A Fondital BIM modellek az alábbi felületen érhetők el, letöltésük ingyenes, csupán bimobject.com regisztráció szükséges. A Fondital BIM-modelljei a gázkészülékeket éppúgy érintik, mint a tárolókat, a napkollektoros rendszert és az alumínium radiátorokat.

Az alábbi lista a mindenkori legfrissebb állapotot tartalmazza, melyet a Fondital S.p.A. tesz közzé. A listában a világ országaiban forgalmazott összes Fondital-termék szerepel, nem Magyarország-specifikus. Ezért a hazai tervezések során a magyarországi forgalombahozatali engedéllyel rendelkező termékek BIM modelljei alkamazhatóak.

Tervezői tanácsadás - Fondital

Rendszerkialakítási megoldások

A Fondital gázkazánokkal, design konvektorokkal és megújuló energiás megoldásaival kapcsolatos Rendszerkialakítási megoldások kötetének első kiadása 2014-ben jelent meg. A kiadvány folyamatosan frissül, kiegészül a gyártói módosításokkal és újdonságokkal. Segédletünk logikusan felépített, jól alkalmazható kapcsolási vázlatokkal ellátott, sőt a különböző kapcsolási vázlatokhoz rövid ismertetők is készültek. A Rendszerkialakítási megoldások tartalma címszavakban:

Fondital rendszerkialakítási megoldások
  • gázkazánok hidraulikus vázlatai, szivattyúk jelleggörbéi
  • égéstermék-elvezetési lehetőségek
  • gázfogyasztási adatok
  • 8-féle kialakítási lehetőség indirekt tárolóval történő használati meleg-víz előállításra
  • 23-féle fűtőköri kialakítás lehetősége 12-900 kW-ig
  • 5-féle rendszerkialakítás napkollektorokkal
  • Gazelle Evo gázkonvektorok alkalmazási lehetőségei
  • Novasfer modulok nyújtotta lehetőségek 6 fűtőkörig
  • hasznos gyakorlati információk (pl.: nyomásveszteség diagramm, tágulási tartályok méretezése, hasznos rendszerszerelvények, kondenzációs kazánok esetén javasolt vízminőség)

A kiadványban a tervezéshez nyújtott támogatásunk arra is kiterjed, hogy a példákban szereplő megoldások milyen – a Fondital kínálatában megtalálható – rendszerelemekkel alakíthatók ki, ezért megadjuk az alkalmazandó kiegészítők mennyiségét és cikkszámát is. Fontos ugyanakkor megjegyezni, hogy az itt feltüntetett rajzok elvi kapcsolási sémák, így azok nem egyenértékűek a részletesen kidolgozott tervdokumentációk tartalmával.

Telepítői kézikönyvek, engedélyek

Bármilyen termékcsoportról legyen is szó, fontosnak tartjuk, hogy minden, a tervezéshez szükséges dokumentáció elérhető legyen. Ez a műszaki adattáblákat és telepítési lehetőségeket magába foglaló Telepítői kézikönyvekre éppúgy érvényes, mint a tervraj beadásának elengedhetetlen csatolmányára, az engedélyekre.

Felmerülő kérdés, észrevétel esetén kérjük, forduljon bizalommal tervezési tanácsadással foglalkozó vagy területileg illetékes kollégánk egyikéhez.

Pálinkás Gábor

Pálinkás Gábor

Tervezői tanácsadás

Mobil: +36 30 656 0362
E-mail: palinkas.gabor(kukac)vivaco.hu

Czverencz László

Farkas Dániel

Értékesítés és műszaki tanácsadás
Budapest

Mobil: +36 30 420 7354
E-mail: farkas.daniel(kukac)vivaco.hu

Buka László

Buka László

Értékesítés és műszaki tanácsadás
Budapest és Pest-megye

Mobil: +36 30 420 4627
E-mail: buka.laszlo(kukac)vivaco.hu

Csorba Gergely

Csorba Gergely

Értékesítés és műszaki tanácsadás
Budapest és Pest-megye

Mobil: +36 30 524 8301
E-mail: csorba.gergely(kukac)vivaco.hu

Kulics László

Kulics László

Értékesítés és műszaki tanácsadás
Kelet-Magyarország

Mobil: +36 30 397 5446
E-mail: kulics.laszlo(kukac)vivaco.hu

Pinczés Zoltán

Pinczés Zoltán

Értékesítés és műszaki tanácsadás
Kelet-Magyarország

Mobil: +36 30 862 6787
E-mail: pinczes.zoltan(kukac)vivaco.hu

Tömpe Balázs

Tömpe Balázs

Értékesítés és műszaki tanácsadás
Nyugat-Magyarország

Mobil: +36 30 206 4122
E-mail: tompe.balazs(kukac)vivaco.hu

Megbízható termék és szolgáltatás, hosszú távra tervezve

Cím:  1172 Budapest, Rétifarkas utca 7.
Telefon:  +36 1 254 0160
E-mail:  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Copyright © 2022. Minden jog fenntartva