1970 óta az épületgépészet élvonalában

NovaCond modul kondenzációs kazánokhoz

NovaCond modul kondenzációs kazánokhoz


A Novasfer, mint gyártó, a fűtőköri modulok területén szerzett sokéves tapasztalatát felhasználva fejlesztette ki a Novacond elnevezésű szivattyúegységet, mely ideális párja lehet a kondenzációs kazánoknak, amennyiben egy magas és egy alacsony hőmérsékletű fűtőkörre van szükségünk.

Speciális kialakításának köszönhetően – a kondenzációs kazán legnagyobb örömére – a visszatérő oldalon a lehető legalacsonyabb hőmérsékletű vizet kapjuk eredményül, egyben optimalizálva az üzemeltetés költségeit.

novacond 120 b cA titok nyitja egy saját fejlesztésű 6 járatú szelep, mellyel lehetővé válik, hogy a direkt kör visszatérő oldali hőmérsékletét használjuk kiindulási alapnak a kevert kör előremenőjének kialakításakor. A direkt kör ellátásáról a kazánba épített szivattyú gondoskodik, így gyakorlatilag egyetlen külső szivattyú teljesít szolgálatot a modulban, ami a kevert köri hőleadókat szolgálja ki. A kialakításnak hála, hidraulikus váltóra nincs szükség ennél a megoldásnál, így annak a hőmérsékleti viszonyokat érintő szerepével sem kell számolni.

A modul kompakt elrendezése miatt fizikai méretei lehetővé teszi szűk helyekre való beépítését is, ugyanis a befoglaló mérete mindössze 400 x 450 x 160 mm.

Könnyen beláthatók a NovaCond modulok legalapvetőbb előnye, ha megvizsgáljuk, hogy azonos körülmények közé beépítve mennyiben eltérő hőmérsékleti adatokat produkál, mint egy „hagyományos” kialakítású modul. A gyártó két modulja közti különbségeket mutatják a következő ábrák. A két kép között több mint öt különbséget fog találni, ha alaposabban szemügyre veszi...

                                        novacond hir1             novacond hir2

                                                      NovaCond modul hőmérsékleti viszonyai                                          NovaZone modul hőmérsékleti viszonyai

 

Annak függvényében, hogy milyen rendszerbe történik a modulok beépítése, három különböző kivitel áll rendelkezésre:

novacond tipusvalasztekNovaCond 120 A                                   NovaCond 120 B                               NovaCond 120 C

 

Oldal megosztása:

Cím:  1172 Budapest, Rétifarkas utca 7.
Telefon:  +36 1 254 0160
E-mail:  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Copyright © 2022. Minden jog fenntartva