1970 óta az épületgépészet élvonalában

Konvektorcsere egyszerűen a Fondital Gazelle-lel

Konvektorcsere egyszerűen a Fondital Gazelle-lel


A lakosság számára egyre fontosabb az energia-hatékony fűtési rendszer kialakítása, melyet a konvektoros lakások esetében sokáig csak a központi fűtésre történő átállással lehetett megoldani. Néhány éve azonban már Magyarországon is kapható a Fondital Gazelle gázkonvektor, amely nemcsak energiahatékony, hanem egyszerűen is telepíthető.

gazelle parapet kulonbsegA Fondital Gazelle EVO gázkonvektorok árban foglalt tartozéka az 59 cm-es parapet szett (szükség esetén 1 m-es is rendelhető hozzá), amely az eddig ismertekhez képest lényegesen kisebb átmérővel rendelkezik.

E példa esetében a kivitelezés úgy történt, hogy a régi készüléket és a fali tartozék „csillag-elemét” leszerelték – utóbbi eltávolítására azért van szükség, mert a Gazelle teljes egészében felfekszik a falra – a kőművesek bedolgozták a falat, s kívül is helyreállították a vakolatot. Ez az egyik módja a készülékcserének, melynek következtében a külső kosár helyét a lényegesen esztétikusabb végelem veszi át.

gazelle parapet 2Abban az esetben, amennyiben a konvektor-csere mellett nincsenek más jellegű felújítási-, illetve átalakítási munkálatok a lakásban vagy házban, az is megoldás lehet, hogy a régi és az új készülékek égéstermék-elvezetései közötti különbség kihézagolására az alábbi lehetőségek valamelyikét használjuk:

- kőzetgyapot (ilyen esetben a külső résznél a beázás elkerülése érdekében egy vakolatréteggel szükséges lefedni a kőzetgyapotot)
- méretre vágott ytong
- hőálló purhab

Ezek révén egy lényegesen tisztább, egyszerűbb kivitelezés valósítható meg, ráadásul a külső kosár felhasználásával a homlokzat megtartja addigi látképét. Ez a fajta megoldás abban az esetben is javasolt, amennyiben a készülékcsere társasházban történik és az épület külső hőszigetelése még nem történt meg, de tervbe van véve.

Partnerünk, a Szerelvényvilág a készülékcserét, illetve a szakszerviz által történő beüzemelést az alábbi videóban foglalta össze.

 

 

Oldal megosztása:

Cím:  1172 Budapest, Rétifarkas utca 7.
Telefon:  +36 1 254 0160
E-mail:  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Copyright © 2022. Minden jog fenntartva