REFERENCIÁK

Náluk már a Fondital biztosítja a meleget 

Letölthető referenciakatalógus

 

Gázkazánok


ANTEA - Kondenzációs fali gázkészülékKompakt méret, praktikus telepítési lehetőség

 

A Fondital Antea Condensing mindössze 25 cm mély, így akár a konyhabútorban is elfér. Ezt egy biatorbágyi családi házban ki is használták. 

„Rendkívül elégedett vagyok vele, 180 m²-t fűtünk, de a kazán csak 25 cm mély, így elfért a konyhaszekrényben és a hangját sem hallom.” 

Nagy Gábor

 

   

 

Széles rendszerszabályozási lehetőség

 

Egy mogyoródi családi ház fűtéséről Fondital Antea Condensing KRB 24 gondoskodik. A készülék egy radiátoros és egy padlófűtési körre dolgozik úgy, hogy utóbbi előremenő hőmérsékletét motoros keverőszelep biztosítja.

Amellett, hogy a készülék a kiegészítők révén e két kört kezeli, egy 160 literes, inox, köpenyfűtésű tárolóra is dolgozik, így biztosítva a használati meleg vizet.

Javaslatfűtő kazán és indirekt tároló alkalmazása esetén célszerű az egyik kör szobatermosztátjaként a Cremoto 04 rendszerszabályozót választani, ezzel ugyanis időprogram szerint lehet megoldani a tároló fűtését, ami költséghatékonysághoz vezet.

 

 

  

 

 

 

Akár a fürdőszobában is elhelyezhető

 

A Fondital Antea gázkészülékek IPx4D villamos védettséggel rendelkeznek, ezért akár a fürdőszoba olyan falára is felszerelhető, ahol nem éri víz - az ezzel kapcsolatos előírásokról elengedhetetlen a vásárlás előtti tájékozódás.

Budapesten, a Szív utcában található társasház 20 lakása egyedi fűtéssel került kivitelezésre. Némely lakás esetben a készülék elhelyezése a fürdőszobában történt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nemcsak lakások számára…

 

A Fondital Antea Condensing 24 kW-os, beépített váltószelepes  teljesítménye lefedi az újfehértói plébánia hőigényét. A lemezes hőcserélővel rendelkező kombi készüléket a fűtési rendszer hőigényének fedezése mellett a használati meleg víz készítésre is alkalmazzák.

 

 

 

 

 

 

Esztétikusan kivitelezhető…

 

A Fondital Antea Condensing KRB 24, beépített szelepes fűtő kazán gondoskodik egy Szankon található családi házban. A kazán több fűtőkört szolgál ki, melynek szabályozásáról egy külön kialakított egység gondoskodik.

 

 

 

 

 

 

 

 

Magas HMV-adó képesség

 

A Fondital Antea Condensing KRB 24, beépített szelepes fűtő kazán a 100 literes, inox ACV tárolónak köszönhetően nagyobb melegvízadó képességgel bír a csőspirálos indirekt tárolókhoz képest. A HMV-komfort mellett a kazán optimális üzemét egy szobatermosztát, valamint egy külső hőmérséklet-érzékelő gondoskodik.

 

 

 

 

Három fűtési körre osztott rendszer

 

Egy kistarcsai családi ház fűtésrekonstrukciója során egy régi, beépített tárolós kéményes gázkészüléket váltott fel a Fondital beépített váltószelepes, 24 kW-os Antea Condensing KRB kazánja, amely a fűtési rendszer mellett 130 literes ACV inox használati meleg víz tárolóra is dolgozik. A 150 m²-es, két szintes ház fűtési hálózata három körre - két direktre és egy kevertre - lett bontva Watts-os szivattyús egység alkalmazásával. Kivitelező: Sankó László

 

 

 

 

 

Egy magas és egy kevert fűtőkör

 

Fondital Antea Condensing KRB 24, beépített szelepes fűtő kazán amellett, hogy egy 200 literes, két csőkígyós indirekt tárolóra dolgozik, az egy radiátoros és egy, motoros keverőszeleppel ellátott fűtőkört is kiszolgál. Míg előbbi on/off termosztát jele alapján üzemel, utóbbi szabályozásáról a Cremoto egység gondoskodik. 

 

 

 

 

 

 

NIAS - Beépített használati meleg víz tárolós fali gázkészülék


 

 Magas hmv-teljesítmény, minimális helyigény

A Fondital Nias beépített tárolós gázkazánok számára rendkívül kis helyigény szükségeltetik: 450 x 750 x 535 (szélesség x magasság x mélység). Ennek köszönhetően telepítéséhez az átlagosnál kisebb falfelületre van szükség. Ezen tulajdonságot egy debreceni lakás esetén úgy használták ki, hogy a készülék köré beépített szekrényt szereltek, ami a karbantartást nem akadályozza, ugyanis minden fontos részegység elölről hozzáférhető.

Lecseréltük a régi gázkazánt és a villanybojlert és az új tárolós kazánnal egy év alatt több mint 160.000 Ft-ot spóroltunk”  Tarcza Csaba

 

 
 
 
 
A 25 literes rétegtároló eredménye
 

Egy debreceni fűtésrekonstrukció során a régi készüléket egy Nias rétegtárolós kazán váltotta fel, mellyel kapcsolatban a tulajdonos megjegyzése később ez volt: 

„Sokkal kevesebb a gázszámlánk, miközben soha ennyi meleg vizünk nem volt, mindkét fürdőszobánkat kényelmesen ellátja meleg vízzel.

Ennek oka, hogy amennyibn a hmv-tároló kiürül, a Nias kazán a növelt felületű lemezes hőcserélőjén keresztül, átfolyós üzemben biztosítja tovább a melegvizet.

 

 

 
 
 
 
 

FORMENTERA - Érintőképernyős kezelőfelülettel rendelkező fali gázkészülék


 

Egy miskolci épületgépészeti kereskedelemmel és kivitelezéssel foglalkozó cég, a Szerker Plus Kft. nemcsak kivitelezésekhez ajánlja a Fondital készülékeket, hanem üzletének fűtési rendszerét is ilyen típussal szolgálja ki. A Fondital 24 kW-os Formentera gázkazánja egy fűtőkörre dolgozik, melynek visszacsatolását on/off szobatermosztát biztosítja.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pásztón, a Hunyadi utcában található társasház két lakásában is 24 kW-os Fondital Formentera kéményes kombi gázkazán üzemel. A tulajdonosok régi készülékeik lecserélése során döntöttek emellett a típus mellett, amely a fűtési rendszer kiszolgálása mellett átfolyós üzemmódban a használati meleg víz előállításáról is gondoskodik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egy kecskeméti ház fűtési rendszerének átalakítása során Fondital Formentera turbós kazán került a régi készülék helyére. Mivel a rendszer nyitott volt, lemezes hőcserélővel lett leválasztva a kazán oldala, így a primer rész zárt lett, a szekunder oldal pedig továbbra is nyitottként üzemel. A gázkészülék on/off termosztát-jel alapján működik. 

 

 

 

 

 

 

 

Egy debreceni családi ház két fűtőkörre bontott rendszerét szolgálja ki a 24 kW-os Fondital Formentera Condensing KC 24 típusú kombi gázkazán. A 125/80 mm-es, koncentrikus füstgázelvezetéssel rendelkező készülék termosztátok, valamint egy kétkörös vezérlőegység alapján üzemel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ITACA - Érintőképernyős kezelőfelülettel rendelkező fali gázkészülék


 

~ 700 m²-nyi fűtendő alapterület, 32 kW-os kazán

 

Egy nagykanizsai fűtéstechnikai szakkereskedés 32 kW-os Fondital Itaca Condensing gázkazánnal szolgálja ki az 1/3 padlófűtésből és 2/3 konvekciós fűtésből álló rendszerét.

A készülék két fűtőkört szolgál ki, az égéstermék-elvezetése, valamint az égéshez szükséges levegő beszívása pedig osztott (szétválasztott) rendszerben került kiépítésre.

 

 

 

 

 

Praktikus telepítési lehetőségek

 

Egy újfehértói családi ház két fűtőkörre bontott rendszerét szolgálja ki egy 24 kW-os Fondital Itaca Condensing kombi gázkazán, amely a  termosztátjelek mellett külső hőmérséklet-érzékelő szerint optimalizálja üzemét. A gazdaságos üzemeltetéshez az is hozzájárul, hogy a kazán növelt felületű, szigetelt hőcserélővel van ellátva, így a használati melegvíz-készítés részkondenzációs üzemben történik. A készülék a kompakt méretének köszönhetően a fürdőszoba egyik beugrójában kapott helyet, melynek eredményeként nem foglal el hasznos teret a helyiségből.

 

 

 

 

 

Exkluzív külső, öszetett fűtési rendszer

 

Egy debreceni ügyfél azért választotta a Fondital Itaca kondenzációs gázkazánját, mert a magas műszaki tartalom mellett az exkluzív külsőt is fontosnak tartotta. A fűtési rendszer átalakítása során kazáncserére is sor került, az Itaca tudása pedig kellően ki lett használva: a külső érzékelő és belső szobatermosztátok jele alapján a készülék egy radiátoros-, egy padló-, valamint egy fan-coil körre dolgozik.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A készülék tulajdonságainak maximális kihasználása

 

Az egyik mogyoródi családi ház fűtésrekonstrukciója során egy 28 kW-os Fondital Itaca Condensing beépített váltószeleppel rendelkező fűtő gázkazán került telepítésre, amely egy 130 literes, elektromos fűtőbetéttel rendelkező ACV inox tárolóra is csatlakoztatva lett. A kazán érintőképrnyős kijelzőjén keresztül időzíthető a tároló fűtése, s ugyanitt kerül beprogramozásra a fűtési rendszer űzemeltetése is, ami annak köszönhető, hogy nem szobatermosztát ad jelet, hanem belső érzékelő. Az optimális üzemhez emellett egy külső hőmérséklet-érzékelő is gondoskodik. 

 

 

 

 

 

 

Fűtés és meleg víz a pihenni vágyók számára
 

A Nógrád megyében található festői településen, Garábon található a Gesztenyés Vendégház, melynek fűtéséről, valamint használati meleg víz készítéséről egy 24 kW-os Fondital Itaca Condensing KRB gázkészülék, valamint egy 160 literes inox ACV tároló gondoskodik. A kazán radiátoros fűtőkörre dolgozik külső hőmérséklet-érzékelő jele alapján, valamint előnykapcsolásban részesíti a HMV-tárolót.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fűtés a vendégházban

 

A több száz éves múlttal rendelkező Felsőtoldon épült vendégház fűtési rendszerét Fondital Itaca Condensing KRB 32 típusú készülék szolgálja ki. A kazán égéstermék-elvezetési rendszere a homlokzaton keresztül lett kivezetve, a fűtés pedig külső hőmérséklet-érzékelő függvényében működik. A jövőben tervezik, hogy a használati meleg víz készítését is a készülékre bízzák indirekt tároló alkalmazásával. 

 

 

 

 

 

 

 

 

250 m²-re 24 kW-os kondenzációs kazán

 

 
"35 %-kal kevesebb a gázfogyasztásunk, de számomra sokkal fontosabb, hogy észre sem veszem, hogy ott van, teszi a dolgát és kész" - vélekedik Bende Erika, akinek XI. kerületi, 250 m²-es családi házát 24 kW-os Fondital Itaca Condensing KRB kazán fűti Cremoto modulációs szabályozó, valamint külső hőmérséklet érzékelő jele alapján. A radiátoros rendszer mellett a 160 literes inox ACV-tároló melegítésével a használati meleg vízről is gondoskodik.

 

 

 

 

 


 

 

TAHITI KR - Nagy teljesítményű fali kondenzációs gázkészülék


 

 

Kaszkád telepítés - rendkívül kis helyigény

 

Egy budapesti református iskola fűtésrekonstrukciója során az álló, blokkégős kazánok helyére két darab 85 kW-os Fondital Tahiti KR fali kondenzációs kazán került.

A kazánok nemcsak a 365 diákot befogadó épület fűtéséről, hanem a konyha meleg víz ellátásáról is gondoskodnak egy, a hidraulikus váltó után elhelyezett, 240 literes, inox, köpenyfűtésű tárolóval.

Éves gázfogyasztás 32 %-kal csökkent(a külső hőmérséklet eltérésének figyelembe vétele mellett).

 

 

 

 

Két kazán, két fűtési rendszer, egy épület…

 

A Boldog Özséb templom fűtés-rekonstukciója során három darab 30 kW-os készülék lett kiváltva két 55 kW-os Fondital Tahiti KR fali kondenzációs készülékre, melyek egy kazánházba kerültek, de két önálló, lemezes hőcserélővel leválasztott rendszerre dolgoznak. Így lett megoldva a templom padlófűtésének és a parókia hőigényének egymástól független kiszolgálása.

A visszajelzés alapján a korszerűsítést követő fűtésszezon után közel 500.000 Ft visszatérítést kaptak a gázművektől (ehhez a gépészeti átalakítás mellett az enyhébb tél és a gázárcsökkenés is hozzájárult).

 

 

 

 

 

Egy kazán, két fűtő- és egy hmv-kör

 

A derecskei egészségház és mentőállomás épületeggyütesének teljeskörű felújítása keretén belül a fűtési rendszer korszerűsítésére is sor került. A mentőállomás kiszolgálásáról egy 55 kW-os Fondital Tahiti KR fali kondenzációs készülék gondoskodik, amely két fűtőkörre és egy, a hidraulikus váltó után elhelyezett indirekt tárolóra dolgozik.

A rendszerszabályozás külső hőmérséklet-jel, és a körökhöz tartozó szobatermosztátok segítségével történik.

 

 

 

 

 

 

Kazánházrekonstrukció

 

A Budapest XII. kerületében található 52 lakásos társasházban álló kéményes kazánok kerültek leváltásra 3 db Fondital Tahiti Condensing KR 85 típusú kondenzációs gázkészülékkel. A kazánok lemezes hőcserélőn keresztül csatlakoznak a fűtési rendszerre, s külső hőmérséklet-érzékelő jele alapján, a kaszkád szabályozón előre beállított heti program szerint üzemelnek. Amellett, hogy csupán a kazánházi rész került felújításra, a fűtési hálózat többi része nem, az első évben már 19 %-ot sikerült megtakarítania a gázszámlából a lakóközösségnek.  

 

 

 

 

Teljes átalakítás a hőtermelői oldalon

 

A Felsővadászon található, egykoron a Rákóczi-család tulajdonában lévő vadászkastély az ötvenes évek óta általános iskolaként üzemel. Régi, szilárd tüzelésű kazánjai 4 db Fondital Tahiti Condensing KR 85 típusú kondenzációs gázkészülékre lettek lecserélve. Mivel a földgázvezeték az épülettől 15 km-re található, a kazánok kiszolgálásáról propán tartály gondoskodik. A készülékek lemezes hőcserélőn keresztül csatlakoznak a három épületből álló, ugyanakkor két fűtési körre osztott rendszerre, s külső hőmérséklet-érzékelő jele alapján, a kaszkád szabályozón előre beállított heti program szerint üzemelnek. 

 

 

 

 

Fűtés átalakítás a Magyar Közútnál

 

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. szegedi telephelyének fűtéskorszerűsítése során került átalakításra a kazánház úgy, hogy az eddigi két darab 52 kW-os álló gázkészüléket 2 db Fondital Tahiti Condensing KR 55 kondenzációs kazán váltotta fel. A KR 55-ösök kaszkád üzemben működnek külső hőmérséklet-érzékelő jele alapján, a kaszkád szabályozóegységen beállított időprogram szerint. A készülékek hidraulikus váltón keresztül dolgoznak két direkt fűtőkörre, valamint egy 300 literes használati meleg víz-tárolóra - utóbbi kiszolgálása előnykapcsolás elvén történik, azaz a meleg víz készítés előtérbe lett helyezve. 

 

 

 

Kondenzációs kazán az Alpok-Adriánál

 

Az Alpok-Adria Szállítmányozó Kft. budaörsi ipari parkban található telephelyét egy Fondital Tahiti Condensing KR 55 kondenzációs fali gázkazán fűti. A rendszer egyetlen fűtőkörből áll, amelyet hidraulikus váltón keresztül szolgál ki a készülék külső hőmérséklet-érzékelő jele alapján.  

 

 

 

 

 

 

 

Kaszkád rendszer keverőszelepes fűtőkörökkel

 

A Bocföldei Körzeti Általános Iskola 2015 nyarán véghez vitt fűtéskorszerűsítésének eredményeként ma már 2 db Fondital Tahiti Condensing KR 55 kondenzációs gázkazán szolgáltatja a fűtést. A kaszkád rendszerben üzemelő készülékek a hidrováltó után található két, motoros keverőszeleppel ellátott fűtőkörre, valamint egy, a meleg víz-szolgáltatásról gondoskodó indirekt tárolóra dolgoznak. Mindkét kazán szétválasztott égéstermék-elvezetéssel lett ellátva. 

 

 

 

 

Kondenzációs technológia az Óbudai Múzeumban

 

Az Árpád híd budai hídfőjénél található Óbudai Múzeum fűtéséről egy Fondital Tahiti Condensing KR 55 készülék gondoskodik. A fali kondenzációs gázkazán külső hőmérséklet függvényében szolgálja ki a hidraulikus váltóval leválasztott fűtési rendszert. A KR 55 égés-levegő megtáplálása és füstgáz-elvezetése osztott el- illetve bevezető csövekkel került kialakításra.  

 

 

 

 

 

 

 

Fűtéskorszerűsítés a debreceni Waberer's-Szemerey telephelyen

 

Az eddig használt álló, kéményes fűtő gázkészülék került kiváltásra a Waberer's-Szemerey Logisztika Kft. debreceni telephelyén a Fondital Tahiti Condensing KR 55 típusú kondenzációs gázkazánnal. A készülék a fűtési rendszer kiszolgálása mellett a kamionsofőrök tisztálkodásához szükséges használati meleg víz-előállításáról is gondoskodik. Az 500 literes indirekt tároló és a fűtési hálózat között lévő motoros váltószelepet a KR 55 kazán HMV-elnykapcsolással működteti a tárolóban elhelyezett NTC-érzékelő jele alapján. Kivitelező: Szerker Plus Kft.   

 

 

 

 

 

 

 

Kondenzációs kazánok kaszkádja az AKSD Hulladékgazdálkodásnál

 

A debreceni Hulladékgazdálkodási vállalat telephelyén 2013 óta működik kaszkád üzemben 6 darab Fondital Tahiti Condensing KR 85 kondenzációs fűtő kazán, melyek a fűtési rendszer kiszolgálása mellett a használati meleg víz előállításáról is gondoskodnak. Utóbbi két 1000 literes és egy 3000 literes tárolókon keresztül történik napkollektoros rásegítéssel. 

 

 

 


Mentőállomás - Szikszó

 

"Gazdaságosan üzemel, nincs vele semmi gondunk" - mondták a szikszói mentőállomáson, ahol két Termotéka 60 ES gázkészülék üzemelt (az egyik tartalék volt), egészen addig, amíg 2014-ben meg nem történt a kazánházi rekonstrukció. Ennek keretén belül az egyik kazán helyét a Tahiti Condensing KR 55 vette át, a másik Termotékát pedig tartalék készülék gyanánt továbbra is meghagyták. A Tahiti külső hőmérséklet-értékelő és az irodában elhelyezett Cremoto rendszerszabályozó jelei alapján üzemel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Napkollektoros rendszerek


 

Megújuló energia az erdei iskolában

 

A fényespusztai erdei iskolában 500 literes WHPS BA-DS indirekt tároló, valamint 3 db VC 25 típusú, 2,5 m²-es síkkollektor gondoskodik a használati meleg vízről. A tárolót emellett egy 1000 literes fűtési puffer is táplálja, melyet szilárd tüzelésű kazán szolgál ki. 

 

 

 

 

 

 

BALI - kéményes álló gázkészülék


 

Társasházi fűtés

 

Egy keszthelyi társasház fűtési rendszerét egy 100 kW-os, álló kéményes Fondital Bali készülék táplálja meg. A rendszer egy fűtőkörből áll, a kazán pedig fix előremenő hőmérséklettel dolgozik, a lakásonkénti szabályozás pedig a radiátor-szelepek állításával történik.   

 

 

 

 

 

 

 

További referenciák a teljesség igénye nélkül


 

Alsózsolca - Sanmina Magyarország Kft.
Borsodnádasd - Polgármesteri hivatal és Művelődési Ház
Budapest I. - Kapucínus ház
Budapest VI. - Evidens Étterem
Budapest VI. - Sas u. 16 lakásos társasház
Budapest VII. - Szimpla Kert romkocsma
Budapest VIII. - Repülő Puli Étterem
Budapest X. - Szent László Plébánia
Budapest XVII. - Rákoshegyi Bartók Zeneház Közalapítvány
Csurgó - Tűzoltóság
Debrecen - Ond utcai családi ház
Debrecen - Református parókia
Debrecen - Egyletkert utcai ikerház
Debrecen - Kormányablak
Érd - Óvoda
Felsőtold - Toldi Vendégház
Győr - Zöldfa Étterem Bár
Győrvár - Polgármesteri hivatal
Gyula - Rákóczi Ferenc utcai családi ház
Gyula - Kenyérsütő utcai családi ház
Gyula - Kiss János altábornagy utcai családi ház
Imrehegy - Béla Borászati Kft.
Kecel - Római Katolikus Plébánia
Kadafalva - Harkály utcai családi ház
Kecskemét - ZKI Zöldség Kutató Intézet
Kecskemét - Harmat utcai családi ház
Kecskemét - Rávágy téri társasház
Kiskunhalas - Szilády Áron u. 10 lakásos társasház
Nagykanizsa - Fabo Kft.
Nagykanizsa - Vagyongazdálkodási Zrt.
Nagykáta - MOL töltőállomás
Nyírábrány - családi ház
Nyíregyháza - TIGÁZ Zrt.
Ózd - Görög Katolikus Templom
Pécel - Piac
Pusztavám - Pusztavámi Tejszövetkezet Zrt.
Szeged - ROLA kamion terminál
Tatabánya - RAL Elektro Irodaház
Türje - Orvosi rendelő
Újszentmargita - Rákóczi utcai családi ház
Vác - Mouseoleum Disco

 

 

 

Gázkonvektorok

 

 

Ideális választás lakások…

 

Senki sem hitte el, hogy ez egy konvektor” - mesélte egy IV. kerületi felhasználó, aki konvektoros rendszerének korszerűsítésekor döntött a Fondital Gazelle Techno Classic mellett. A készülékek esztétikus kivitelüknek köszönhetően a modern stílusú lakások fűtésének ellátásához is ideálisak.

Régi típusú készülékcsere esetén nincs szükség bontásra, átalakításra.

 

 

 

…nyaralók…

 

Ez a balatonfűzfői példa is mutatja, hogy a télen is használni kívánt weekendházban is remek szolgálatot teljesít a konvektor. Ráadásul ilyen esetben előny az, hogy szobatermosztáttal is üzemeltethető, ilyenkor ugyanis az is megoldható, hogy rádiótelefonon keresztül üzemeltethető termosztát alkalmazásával „távolról is bekapcsolhassuk” konvektorunkat, így mikor megérkezünk, már a meleg ház fogad.

A hétvégi házban PB palackról üzemeltetek két db Fondital konvektort, fele annyi gázt fogyasztok, mint a régi készülékekkel, de nem ez a lényeg, amikor bemegyek a hideg házba és bekapcsolom, 5 perc múlva érzem, hogy meleg van, összehasonlíthatatlanul jobb a komfortja” - mondta Csaba.

 

 

 

…vagy intézmények számára.

 

Egész télen ezzel fűtöttünk a Takarékszövetkezet minden helyiségében, rendkívül gyorsan felfűti a nagy tereket is, és kellemes meleg van mindenhol” - mesélték a debreceni takarékszövetkezetnél, ahol a belső irodahelyiségeket Fondital Gazelle Techno Classic készülékek (3000-es és 5000-es típusok) fűtik, az ügyféltérben pedig fan-coilok mellett kerültek telepítésre. 

 

 

 

Egyesével is cserélhetjük a régi készülékeket

Az egyik budapesti lakás tulajdonosai folyamatában kezdték lecserélni a régi készülékeket: „A lakásunkban lévő 3 db hagyományos konvektorból egyet cseréltünk ki, és a kb. 0°C-os decemberi hidegben a fogyasztásunk az eddigi, napi 11 m³-ről visszaesett 8 m³-re.”

 

 

 

 

Energiahatékonyságot megcélzó lakásfelújítások esetére is ajánljuk

Egy, a Budapest XV. kerületében található társasházi lakás megvásárlása után a tulajdonos teljes felújítást végzett, melynek elsődleges céljai között nemcsak az új beltéri arckép megvalósítása, hanem az energiahatékonyság is szerepelt. Ennek keretén belül a nyílászárók cseréje mellett a régi konvektorok is leváltásra keültek: 3000-es, valamint 5000-es Gazelle Techno Classic vette át a régi készülékek helyét. 

 

 

 

 

 

 

Rugalmas megoldás az üzlethelyiségek egyedi fűtéséhez

Egy pásztói fodrászüzlet fűtéséről Fondital Gazelle Techno Classic konvektor gondoskodik. Az épületrész adottságai miatt a füstgáz el-, valamint levegő bevezetés szétválasztott égéstermék-elvezető rendszerrel lett megoldva.  

 

 

 

 

 

 

 

 

Üzletek fűtéséhez is optimális

A Szegeden található, épületgépészettel foglalkozó Vastermék Kft. eladóterének fűtéséről a régi konvektor lecserélését követően a Fondital Gazelle Techno Classic készülékcsaládjának 5000-es, napi programozású típusa gondoskodik. A konvektor üzemeltetése a kezelőfelületen lévő programóra szerint történik. 

 

 

 

 

 

Fűtésrekonstrukció konvektorral

Egy debreceni, régi konvektorok segítségével kifűtött családi ház gépészeti korszerűsítéséhez a Gazelle Techno Classic készülékcsaládot választották. A készülékek a beépített napi programórájukon megadott időszakoknak megfelelően gondoskodnak a helyiségek hőellátásáról. 

 

 

 

 

Radiátorok

 

 

 

Egy újfehértói családi ház radiátoros fűtési rendszerének kialakítása Fondital Solar tagosítható alumínium radiátorokkal valósult meg. A csövek a falban futnak, a radiátorok bekötése pedig a komfortérzet növelése érdekében termosztatikus fejjel ellátott radiátorszelepekkel történt. 

 

 

 

 

 

A tulajdonos kérése alapján a fürdőszobában található Fondital Solar tagosítható fűtőtestet egy törülközőszárító radiátorral is kiegészítették. Míg előbbi termosztatikus radiátorszeleppel került bekötésre, addig utóbbi hagyományos, kézi szelepessel.

 

 

 

 
 

 

 

 

 
 

Nem találta meg amit keresett? Kérem, írja le üzenetben, hogy mire van szüksége! Kollégáink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot!

A jobb felhasználói élmény biztosítása érdekében a weboldalunk úgynevezett sütiket használ